Ce este MarketMaker?
  Bine ai venit in sistemul MarketMaker.ro, concurs bursier cu premii. Pe MarketMaker vei realiza tranzactii virtuale, cumparand si vanzand actiuni ca marii speculatori ai bursei.

Chiar daca este vorba de investitii virtuale, vei castiga experienta reala in investitiile la bursa, si poti castiga un loc fruntas in clasamentul jucatorilor. Pentru detalii consulta regulamentul jocului. Merita sa incerci! Este simplu si distractiv. Noi iti uram succes!

Cum incepi ?
  Iti recomandam urmatorii pasi simpli:

1. Mai intai deschide un cont. Apasa pe caseta "01. Inregistreaza-te" sau pe linkul "NU AI CONT? Apasa aici" de pe prima pagina a siteului si urmeaza instructiunile simple pentru deschiderea contului.

2. apoi citeste regulamentul jocului. Este foarte scurt si merita sa stii cum functioneaza sistemul. Vei avea intotdeauna acces la regulament din meniul principal, dupa intrarea in cont (link-ul "Regulament").

3. mai departe iti punem la dispozitie pe site un ghid de investitii. Acesta este un material simplu si usor de inteles care iti ofera principalele repere cu privire la investitia la bursa. E bine sa te familiarizezi cu mecanismele bursiere, pentru ca ghidul prezinta mecanismele reale utilizate la bursa. Cunoasterea acestora te va ajuta sa folosesti mai bine sistemul MarketMaker.ro, dar si sa intelegi ce se intampla de fapt in practica, daca te hotarasti sa treci de la tranzactionarea virtuala la cea reala, si sa faci bani adevarati din actiuni. Pentru inceput nu este nevoie sa citesti tot ghidul - rasfoieste-l putin dar pentru inceput nu e nevoie sa il citesti in detaliu - rasfoieste-l putin si citeste ceea ce ti se pare interesant. Vei avea intotdeauna acces la ghid din meniul principal, dupa intrarea in cont (link-ul "Ghid de investitii").

4. pasul urmator este alegerea actiunilor pe care le vei cumpara. Aici sursele de informare sunt numeroase. Iti punem la dispozitie in joc o lista cu toate actiunile listate la bursa, impreuna cu informatii despre acestea. Desigur, poti completa informatiile folosind presa financiara sau alte site-uri utile: www.kmarket.ro - Pagina Pietei de Capital din Romania; www.bvb.ro - Pagina oficiala a Bursei de Valori Bucuresti.

Cum tranzactionezi ?
 

Iti punem la dispozitie in sistem o lista cu actiunile listate la bursa disponibile in MarketMaker, impreuna cu cateva informatii despre acestea. Parcurge lista, documenteaza-te, si alege actiunile care ti se par cele mai interesante. Ai acces oricand la lista de actiuni, dupa intrarea in cont (link-ul "Lista actiuni"). Ghidul de Investitii, despre care aminteam mai sus, iti prezinta si metode de alegere a actiunilor si greseli de evitat.

Dupa ce te-ai documentat si informat, alege actiunile pe care vrei sa le cumperi. Foloseste link-ul "Cumpara si Vinde actiuni" din meniu pentru a realiza tranzactii de cumparare sau Vanzare. Acestea se realizeaza la preturile reale de la bursa de valori.

Dupa cumparare poti vedea oricand ce actiuni ai in portofoliu folosind link-ul "Ce actiuni am?". Tot ai gasesti si situatia banilor pe care ii mai ai in cont, si pe care ii poti folosi pentru cumparari ulterioare. Pagina "Ce actiuni am?" este prima pagina care se deschide dupa ce intri in cont.

Daca vrei sa vezi cumpararile sau vanzarile pe care le-ai facut pana acum foloseste pagina "Tranzactii si Ordine". Aici se listeaza toate operatiunile de cumparare si vanzare, pe o anumita perioada sau de la inceperea jocului. Tot aici se listeaza si ordinele de cumparare sau vanzare care nu au fost inca executate, intrucat pretul nu a permis executarea lor sau au fost lansate in afara orarului de tranzactionare. Pentru ordinele de cumparare neexecutate banii sunt blocati (adica sunt pregatiti pentru momentul in care se va executa ordinul); pentru deblocarea lor ordinele respective de cumparare trebuie anulate in aceasta pagina.

In pagina "Performante Cont" vei vedea performantele contului tau in fiecare trimestru; mai exact, aceasta pagina arata cresterea de valoare a portofoliului, sau banii pe care i-ai fi castigat daca tranzactionarea ar fi fost reala, si nu virtuala. In aceasta pagina poti compara performantele contului tau cu performantele medii si maxime obtinute de jucatorii MarketMaker.ro, precum si evolutia medie (reala) a bursei de valori.

In pagina "Clasamente" poti urmari pozitia pe care o ocupi in topul jucatorilor MarketMaker, atat pentru trimestrul curent cat si pentru trimestrele precedente.

Sectiunea "Date cont" prezinta datele tale de inregistrare in sistem. Sectiunea "Noutati si stiri" prezinta comunicate importante, noutati si modificari legate de sistemul MarketMaker.

Daca stapanesti tranzactionarea virtuala, stii sa faci piata, iar vrei sa transformi castigurile virtuale obtinute pe MarketMaker in castiguri reale - bani in cont, atunci poti face pasul catre tranzactionarea reala. Iti poti deschide un cont de investitii (real!) prin societatea de brokeraj Intercapital Invest. Este foarte simplu, iar echipa MarketMaker iti sta la dispozitie pentru a te ajuta sa faci acest pas cu toate informatiile, sfaturile si recomandarile de care ai nevoie. Pentru detalii suplimentare despre deschiderea unui cont real de investitii ne poti contacta la adresa office@intercapital.ro.

Pentru orice informatii suplimentare despre functionarea sistemului MarketMaker.ro ne poti contacta utilizand Pagina de contact .

In concluzie, ce faci acum ?

 

 

1. Deschizi un cont, daca nu ai facut-o deja.
2. Te documentezi: citeste regulamentul, ghidul de investitii, lista de actiuni (chestie pe care o poti lasa si pe mai tarziu).
3. Incepi sa joci: cumpara actiuni, modifica ordinele lansate sau vezi ce actiuni ai.
4. Evaluazeaza-te: urmareste performantele tale si locul pe care il ocupi in clasament.